vrijdag 27 april 2012

Gordon Ramsay Tarte Tatin met vanille ijs








Dit is een recept voor de klassieke tarte tatin, maar met iets extra's. Het orginele recept vind je in dit boek, Keukengeluk, Gordon Ramsay. Wat is dat een fijn boek, leuk om te lezen en de recepten hebben een duidelijke uitleg. Ik heb in plaats van Kardemom Kaneelstokjes gebruikt. Ik heb het al meerdere keren gemaakt en iedereen is er dol op.

Ingredienten 
3 grote appels
300 gram diepvriesbladerdeeg, ontdooid
50 gram boter, in dunne plakken
50 gram tafelsuiker
250 ml melk
250 ml slagroom
4 kaneelstokjes
6 eidooiers
100 gram tafelsuiker 

Bereiding
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Laat ze onafgedekt 2-3 uur staan (het geeft niet dat ze bruin worden). Breng voor het ijs in een grote pan de melk met de slagroom en de kaneelstokjes aan de kook. Laat de pan van het vuur 1 uur staan. Klop in een kom de eidooiers met de suiker, schenk het melkmengsel erop en klop het erdoor. Doe het mengsel in een pan met een dikke bodem en verwarm het tot het zo dik is dat het op de achterkant van een lepel blijft liggen. Laat het afkoelen, roer het door een zeef en draai het in een ijsmachine tot ijs. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de boter in een ondiepe pan en strooi de suiker erover. leg de partjes appel in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur tot de boter en suiker gesmolten zijn en beginnen te karameliseren. Neem de pan van het vuur en laat alles koud worden. Doe de appels in kleine ingevette vormpjes en leg het deeg erboven op. Stop het rondom in zodat het de bodem van het vormpje raakt. Zet ze in de over en bak ze 15-20 minuten tot het deeg knapperig is. Neem het uit de oven en laat afkoelen. Stort een taartje op een bord en geef er een bolletje ijs bij.

1 opmerking:

  1. Oh dat is een leuk recept ! Dat wil ik ook eens een keer maken! Dank voor je leuke bericht op m'n Madeleines ! Ik zie hier ook een boel lekkers voorbij komen, dus ik kom gauw weer ns even hier buurten ! Fijne avond,

    De ruijsbroekjes, Elise

    BeantwoordenVerwijderen