dinsdag 1 mei 2012

Boef Stroganoff



Een oud recept, een echte klassier, die moet je toch een keer gemaakt hebben. Het recept vind je hier: Allerhande

Ingredienten
2x 300 gram rib-runderlappen, in kleine stukjes
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 gram champignons, in vieren
1 prei, in ringen
2 rode paprika's, in blokjes
2 eetlepels paprikapoeder
1/2 vleesbouillontablet
3 eetlepels wodka
125 ml creme fraiche
2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden

Bereiding
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees in 3 minuten bruin en neem uit de pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons, prei en paprika toe en bak 5 minuten. Schep het vlees terug in de pan en roer de paprikapoeder erdoor. Schenk heet water in de pan, tot het vlees net onder staat. Voeg het bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 3 uur gaar. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de wodka en de creme fraiche. Bestrooi met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten