dinsdag 12 juni 2012

Pompoensoep van Jamie Oliver


Tijdens deze voetbalmaand een oranjesoep eten. Heerlijk avondje gehad met dit recept van Jamie. Het komt uit zijn boek, Thuis bij Jamie en is hier te koop: Thuis bij Jamie

Ingredienten
olijfolie
16 verse salieblaadjes
2 rode uien, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 wortelen, in stukjes
4 tenen knoflook, in stukjes
2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1/2 stukje rode peper, zonder pitjes, in stukjes
2 kilo pompoen ontdaan van zaadjes, in stukjes
2 liter kippen- of groenteboullion
extra vierge olijfolie

Bereiding
Zet een heel grote pan om matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze ongeveer 30 seconden, of tot ze mooi donkergroen en krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol in een kom. De blaadjes gaan op het laatst door de soep. Zet de pan met de nu met de heerlijk geurende olijfolie terug op het vuur en doe de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de Spaanse pepertjes in, plus royaal peper en zout. Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht en zoet zijn. Roer er de pompoen en de bouillon door, breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer een halfuur heel zachtjes koken. Pureer de soep waneer de pompoen zacht en gaar is met een staafmixer. Het allerbelangrijkste is dat je de soep nu proeft en op smaak brengt. Strooi er een paar van de krokant gebakken blaadjes salie over en besprenkel de soep met een scheutje extra vierge olijfolie van goede kwaliteit. 


3 opmerkingen:

  1. Ik was hier al eerder en opnieuw ben ik verrast door je prachtige foto's en dito gerechten. Je verdient echt veel meer reacties en volgers. Maak links naar collega-foodies of schrijf je in bij etenbloggers. Op die manier genereer je volgers/lezers. Je blog is meer dan de moeite waard om te bekijken, echt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Nell, dank je wel voor je complimenten, erg leuk. Ik heb me nog niet verdiept in hoe ik meer volgers kan krijgen. Ga daar zeker mee aan de slag. Dank je wel voor je adviezen! Groet,

    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Simoon,

    Ziet er inderdaad super uit, as always!Wij zijn even stil geweest bij Motherbook omdat de site even uit de lucht is ivm de ofiiciele lancering op 1 november. Als je het nog steeds ok vindt ga ik je recepten er weer vol inzetten. We gaan nu ook de media in, dus op die manier denk ik dat je best wat volgers zult genereren!

    X

    BeantwoordenVerwijderen