maandag 16 juli 2012

Frambozen op brandenwijn

Deze brandewijn is heel klassiek, maar het blijft een feest om na 4 maanden, in november, de pot te openen en te proeven hoe de smaak van de zomer zich heeft ontwikkeld (houdbaar 6 maanden). Dus ik naar de markt en verse frambozen halen. Het lijkt me een top idee om over een paar maanden de smaak van de zomer nog een keer te proeven. Ben benieuwd.

Ingredienten
400 gram frambozen, schoongemaakt
400 ml brandewijn
250 gram suiker
(voor ca. 1 liter)

Bereiden
Stop de frambozen en suiker in de inmaakpot. Snijd het vanillestokje in de lengte open en stop dit ook in de pot. Voeg de brandewijn toe en sluit de pot. Zet de pot op een donkere plaats en laat de frambozen minimaal 3 maanden trekken op brandewijn. Schud de pot af en toe. Serveer frambozen met de brandewijn in kleine glaasjes met een lepeltje of serveer ze over ijs of bij pudding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten