maandag 6 augustus 2012

De gehaktbal van het team van De Librije

Ze zijn gewoon heerlijk. Bij restaurant De Librije, wordt deze gehaktballen  gegeten door het keukenteam. Ik heb wel wat meer ballen gemaakt, gewoon een maatje kleiner. Weer een recept voor op het lijstje. Te lekker !

Ingredienten
400 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
1 afgestreken eetlepel zout
1 theelepel cayenne peper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)

Bereiding
Meng alle bovenstaande ingredienten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

3 opmerkingen:

  1. Zelf houd ik het recept van johannes van Dam aan voor mijn gehaktballen. Ook heel erg lekker van smaak, maar deze zien er ook smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het recept van Johannes ga ik opzoeken en ook uitproberen, thanks voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer zo'n gekopieerd recept. Veel te veel zout! Paneermeel is de pest voor goeie ballen.

    BeantwoordenVerwijderen