vrijdag 17 augustus 2012

Vissticks deluxe


Appeltje, eitje, denk je als je de ingrediƫnten leest. Maar filodeeg is een ander verhaal. Het breekt, het scheurt en doet eigenlijk alles wat je niet wilt dat het doet. Het eindresultaat was wel heel leuk, maar het heeft niet veel weg van een visstick. Het is een heerlijke Japanse snack. Dopen in een sojasaus of nog beter een chilisaus en het wordt een feestje. Toch een klein succesrecept.

Ingredienten
4 eetlepels sesamzaad
400 gram kabeljauwhaasjes
50 gram boter
8 vellen filodeeg, ontdooid

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de kabeljauw in 8 gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk met een kwast 1 vel filodeeg met gesmolten boter. Neem 1/2 eetlepel sesamzaad en strooi er iets van over het deeg. Vouw dubbel, bestrijk weer met boter en bestrooi weer met sesamzaad. Leg het vel met de korte kant naar je toe. Leg een reep vis aan het begin en vouw het filodeeg aan weerzijde een stukje over de vis. Rol het deeg met de vis op van beneden naar boven, als een loempia. Bestrijk met boter en bestrooi met sesam. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin

1 opmerking: