maandag 3 september 2012

Aardappeltjes uit de oven van Jamie Oliver


De smaak van deze aardappeltjes is onweerstaanbaar. Ik wilde ze eerst maken voor Het Roze Knoflookfestival. Iets te simpel dacht ik. Maar het is zo smaakvol, de knoflook en rozemarijn maken het echt een top aardappelgerecht. Dus had ik ze afgelopen zaterdag ook ingeleverd. De jury  vond dit een heerlijk recept, maar niet origineel genoeg. Zeker niet moeilijk om te maken. Genieten dus! 

Ingredienten
Olijfolie
1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen
600 gram nieuwe aardappelen, in blokjes van 2 1/2 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de blokjes aardappelen in een grote pan koud water met wat zout en beng ze aan de kook. laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel. Verhit een beetje olijfolie in een braadslee. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

1 opmerking:

  1. Dit recept gebruiken wij ook wel eens thuis! Zo lekker met die rozemarijn

    BeantwoordenVerwijderen