dinsdag 11 september 2012

Auberginerolletjes met geitenkaas

Heerlijk gegrilde aubergines. Je kunt er zoveel mee doen. Dit kan recept kan dienen als een hapje/snack, maar ook een paar als voorgerecht. Het is zo klaar en ziet er ook nog leuk uit.

Ingredienten
2 aubergines
5 eetlepels olijfolie
1 sjalotje
2 takjes munt
2 takjes peterselie
250 gram verse geitenkaas
Zout en peper

Bereiding
Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Aubergines wassen, in lengte aan beide koanten dun kapje eraf snijden. Rest in lengte elk in 6 dunne plakken snijden. Aubergineplakken besrijken met olie en in grillpan in ca. 3 minuten mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Sjalotje pellen en fijnhakken. Munt en peterselie heel fijn hakken. In kom sjalot, munt, peterselie en geitenkaas door elkaar mengen en op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasmengsel over aubergineplakken uitstrijken. Aubergineplakken oprollen en met cocktailprikker vaststeken.

3 opmerkingen: