maandag 10 september 2012

Carpaccio van kalfsentrecote


Met dit heerlijke nazomer weer kan ik alleen maar aan salades, BBQ en ijsjes denken. Dit is ook een lekker zomers idee en wat is het lekker. Niet te moeilijk en erg smakelijk. Ik maak het als hoofdgerecht, maar in een kleine portie kan het ook goed als voorgerecht. De olijfolie met truffelaroma doet het hem, echt heerlijk!


IngrediĆ«nten 
3 eetlepels pijnboompitten
1 sjalot, gesnipperd
1 eetlepel rodewijnazijn
1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma
3 eetlepels olijfolie extra vierge
125 ml creme fraiche
2 eetlepels Dijon mosterd
2 kalfsentrecotes, op kamertemperatuur
Waterkers


Bereiding
In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. In kom sjalot mengen met azijn en 5 minuten laten staan. Truffelolie en 2 eetlepels olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper. In andere kom creme fraiche met mosterd en 1-2 eetlepels water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen. Entrecotes met 1 eetlepelolijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien. in koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 minuten bruinbakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen. Entrecotes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op 4 borden uitspreiden. Roomsaus over vlees schenken. Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen. Met pijnboompitten bestrooien.

1 opmerking: