zondag 30 september 2012

Lemon raspberry rolls van Joy the Baker



Deze had ik van de site van Joy the Baker. Lastig om het goed te vertalen, met al die buitenlandse maten. En wat een hoop ingrediënten. Ik heb cups-maatbekers en table- and teaspoon-maatbekers aangeschaft. Dat maakte het een stuk makkelijker. Maar of dit nu het beste recept was, daar ben ik nog niet van overtuigd.  Ik vond het gewoon heel leuk om te maken en ga zeker op zoek naar meer van dit soort recepten. 

Ingredienten
1 cup melk
2/3 cup suiker
1 1/2 eetlepel bakpoeder
1/2 cup ongezouten boter, op kamertemperatuur
2 grote eieren
1/2 theelepel citroenrasp
1/2 theelepel maizena
4 1/4 cup bloem
1/2 cup bloem voor het kneden
1 cup verse frambozen (indien bevroren, niet ontdooien)
1/3 cup suiker
1/2 cup suiker (om te strooien)
1/4 cup boter gesmolten en licht gekoeld (voor glazuur)
1 1/2 cup poedersuiker
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel water

Bereiding
Deeg
Warm de melk op in een klein steelpannetje. Giet de melk in een mengkom en voeg de suiker en gist al roerend toe. Laat het staan. Na ongeveer 5 a 7 minuten zal de gist gaan schuimen en bubbelen. Voeg de boter, eieren, zout en 4 1/4 cump bloem toe. Klop op lage snelheid ongeveer 2 minuten. Verwissel de mixer met deeghaken en klop het deeg op middelmatige snelheid ongeveer 10 minuten. Strooi wat bloem op het werkblad. Leg het deeg op werkblad en bestrooi met 1/2 cup bloem. Kneed voor 2 minuten. Deeg wordt zacht en iets plakkerig. Doe het deeg in een grote licht geoliede kom. Strooi een beetje bloem op het deeg. Dek af met plasticfolie en vervolgens een theedoek. Plaat het op een warme plaats voor 1 tot 1 1/2 uur. Vet de ovenschaal in met boter.
Vulling
In een kom de frambozen, suiker, citroenschil en maizena mengen. De frambozen zullen iets pletten door het roeren. Als het goed is is het deeg nu verdubbeld, kneed het op een met bloem bestoven werkvlak zachtjes gedurende 1 minuut. Rol het deeg met deegroller uit tot een vierkante lap. Smeer de gesmolten boter over het deeg en verspreid de frambozen over het deeg. Bestrooi met een 1/2 cup suiker. Rol het deeg strak op. Snijd in vier stukken en vervolgens elk kwart in 3 stukken. Leg ze in de schaal. Bedek de schaal met plasticfolie en een theedoek en laat rusten op een warme plek, ongeveer een uur. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rollen 20 tot 25 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat 30 minuten afkoelen.
Glazuur
Klop in een kom de suiker, citroensap en water tot een massa. Strooi dit over de rolls. Het lekkerste te eten op de dag zelf, maar 3 dagen houdbaar op kamertemperatuur, afgedekt.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit!

    Tip ik reken de cups altijd vooraf om naar grammen:

    1 cup suiker = 200g
    1 cup poedersuiker = 110g
    1 cup bloem = 120g
    1 cup boter = 225g

    BeantwoordenVerwijderen