donderdag 25 oktober 2012

Aardappelwaaiers met kaas en truffelolie uit de oven



Truffel, kaas en aardappel is een heerlijke combinatie. Past ook goed bij een herfstmaaltijd. Het is makkelijk te maken en ziet er leuk uit. Ik heb voorgekookte aardappels gebruikt, het gemak dient de mens, toch?. De baktijd wordt dan wel iets korter. Ze zijn echt heerlijk. Het recept komt uit wat "Maak je menu weer" van Jennnifer smit.

Ingredienten
12 vastkokende aardappelen
truffelolie
80 ml extra vierge olijfolie
100 gram pittige belegen kaas, in plakken

Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Snijd ze in schijfjes, maar snijd ze net niet helemaal door, zodat ze aan de onderkant nog vast blijven zitten. Leg ze tijdens het snijden op een lepel, zo voorkom je dat je ze te ver insnijdt. Roer een klein beetje truffelolie door de olijfolie met zout en gemalen peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel, ook tussen de schijfjes. Steek plakjes kaas in de inkepingen. Zet ze in een ingevette ovenschaal en laat ze ca. 45 minuten in de oven gaar worden.

2 opmerkingen: