vrijdag 9 november 2012

Gevulde eitjes

Het is altijd handig om een klassiek receptje bij de hand te hebben. Iedereen vindt dit heerlijk. Er bestaan heel veel variaties. Dit is een vrij simpele versie. Altijd lekker.

Ingredienten
4 eieren
1 theelepel mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel verse bieslook, gesnipperd
1 theelepel Dijon mosterd
3 druppels tabasco
1 theelepel paprikapoeder
Spuitzak met kartelmondje

Bereiding
Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Meng met een vork de eidooiers, mayonaise, creme fraiche, bieslook, mosterd en tabasco in een kom tot een gladde pasta. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de halve eiwitten mee. Bestrooi met paprikapoeder. 

1 opmerking:

  1. Altijd lekker. Geeft zo huiselijk gevoel, vind ik altijd, van die gevulde eitjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen