zondag 24 februari 2013

Pain au chocolat met muntglazuur uit Foodies

Op het plaatje zag het er al heerlijk uit. Het is zo simpel en snel klaar. Ik heb er iets meer gemaakt met de onderstaande hoeveelheid chocolade. Het eindresultaat zag er hetzelfde uit en de combinatie van munt en chocolade was heerlijk.

Ingredienten 
2 plakjes bladerdeeg
2 eidooiers
1 theelepel melk
100 gram pure chocolade
2 takjes munt
100 gram poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop de eidooiers en de melk door elkaar en bestrijk de plakjes bladerdeeg met een deel van het eimengsel. Hak de chocolade in stukjes en strooi de chocolade over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op en snijd de rolletjes doormidden. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat. Besmeer de rolletjes met de rest van het eimengsel en bak ze ca. 25 minuten in de oven. Pluk de muntblaadjes van de takjes en maal ze met de poedersuiker fijn in een vijzel of keukenmachine. Doe de muntsuiker in een kom een roer er ca. 1 eetlepel warm water doorheen, tot het glazuur de dikte van chocoladesaust heeft. Neem de chocolade broodjes uit de oven en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. Versier ieder broodje met een lepel muntglazuur en laat nog 15 minuten afkoelen.

2 opmerkingen: