zondag 28 april 2013

Basis muffin en meer

Muffins zijn makkelijk en snel te maken. Het basisrecept is op zichzelf al heel lekker maar je kan je volledig uitleven met talloze variaties. Voeg wat bosbessen toe of een eetlepel speculaaskruiden. Gebruik eens volkoren tarwemeel, of jam voor een vulling. Maak eens een hartige muffin. Mijn favoriet? Een eetlepel cacao met kleine stukjes chocolade. 

Ingredienten
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
60 gram suiker
2 eieren
50 gram zachte boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik 2 aparte kommen: 1 voor de droge ingrediënten en 1 voor de natte ingrediënten. Meng alles goed door elkaar. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Kneed het deeg zo kort mogelijk (die paar laatste klontjes zijn geen probleem, te lang kneden geeft rubberige muffins). Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes. Vul de muffinvormpjes tot ongeveer 2/3. Zet de muffins in de oven ongeveer 20 minuten. 

1 opmerking:

  1. Mijn favoriet? Blueberry muffins! En zoveel sneller (en lekkerder) dan cakejes.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen