donderdag 25 april 2013

Chinese Grilled Scrimp van Steamy Kitchen

Simpel en genieten. Niet veel ingrediënten, veel smaak. Garnaal, bosui, knoflook, chilipeper, gember en olijfolie. Het is echt zo lekker, dit moet je een keer proberen. Het recept komt van www.steamykitchen.com, daar staat ook een filmpje hoe je dit het beste maakt (zie onder het recept). Een aanrader

Ingrediënten
500 gram rauwe garnalen
2 stengels bosui, groene gedeelte, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels geraspte verse gember
1 theelepel fijngesneden chilipeper
1 theelepel zout
3 eetlepels olie

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een kom en meng het met de garnalen. Ik heb diepgevroren garnalen gebruikt. Alles in een zak gedaan en 1 nacht in de marinade laten staan in de koelkast. Spies de garnalen aan 2 satestokjes (stokjes eerst eenhalf uur laten weken in water) Grill de garnalen 2-4 minuten, afhankelijk van hoe groot de garnalen zijn. Dien op. Ik heb ze zoals origineel in het schilletje laten zitten, veel sappiger. Wel even het darmkanaal verwijderen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten