donderdag 16 mei 2013

Geroosterde brood met prei en kaas uit VEG!

Dit recept doet me zo aan vroeger denken. Op zaterdagmiddag gingen mijn moeder en ik wel eens winkelen. En dan ergens tussendoor even zitten. Het recept komt in de buurt van de "Smederij Tosti". Leuk om het weer een keer te maken. Heerlijk geroosterd brood met prei en gesmolten kaas. 

Ingredienten
15 gram boter
2 middelgrote preien, alleen het witte en lichtgroene deel, in dunne ringen
3 eetlepels slagroom
50 gram oude cheddar, geraspt
2 dikke sneden zuurdesem of ander robuust brood
zout en peper

Bereiding
Smelt de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg de prei toe. Zodra deze sist, draai je het vuur vrij laag en fruit je de prei 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Roer de tijm en de slaroom erdoor en kook mee tot de room borrelt. Haal van het vuur en roer twee derde van de kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de grill voor. Rooster het brood lichtjes. Smeer het preimengsel over het brood en maak af met de overgebleven kaas. Zet onder de grill tot de kaas borrelt en goudkleurig is en dien meteen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten