donderdag 9 mei 2013

Ratatouille van Veggie Very Much


Dit heerlijke recept komt van de blog Veggie Very Much. Mocht je op zoek zijn naar een lekker vegetarisch recept moet je hier eens een kijkje nemen. Mooie foto's en overheerlijke recepten, het is zeker de moeite waard. Deze zag er zo geweldig uit dat ik hem wel moest maken. Zelf zoals ik het maakte in een rechthoekige schaal, ziet het er spectaculair uit en smaakte naar meer. Echt een aanrader.


Ingredienten
Voor de saus
2 rode paprika's
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 blik blokjes tomaten
peper en zout
De groenten
1 courgette
1 aubergine
4 tot 5 tomaten
Voor de vinaigrette
75 ml olijfolie
Verse kruiden zoals oregano,tijm
2 teentjes knoflook
peper en zout

Bereiding
Snipper de uien en verwijder de zaadlijsten uit de paprika's. Snijd ze in stukjes. Hak de 2 tenen knoflook fijn. Verhit drie eetlepels olie in de pan en fruit de uien en de knoflook even aan tot ze glazig worden. Voeg de paprika toe en bak mee tot ze zachter worden en iets beginnen te kleuren. Schenk het blikje tomaat erover. Voeg de helft van de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het 20 minuten met de deksel op de pan door pruttelen. Schenk de saus in een ovenschaal. Snijd vervolgens de aubergine, courgette en tomaten in gelijke dunne plakken en zet ze om en om in de saus in de ovenschaal totdat die helemaal gevuld is. De vinaigrette maak je door de rest van de olijfolie te mengen met 2 fijngehakte teentjes knoflook en de rest van de kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de groenten. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Na ongeveer 60 minuten is het gerecht klaar. 

4 opmerkingen:

  1. Wow! wat goed Simoon! Ik wilde dus heel graag die fantastische ronde wortel-courgette taart van jou eens uitproberen! Blog volgt..! XX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Originele ratatouille! Oogt ook goed bij een etentje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige foto's. Ziet er fantastisch uit.

    BeantwoordenVerwijderen