zondag 16 juni 2013

Blondies van Gordon Ramsay


Echt blond werden ze niet. Ze lijken meer op brownies. Lekker waren ze wel. Ga toch nog even verder zoeken naar blondere blondies, misschien met een lichtere suiker?

Ingredienten
230 gram boter, plus wat extra om in te vetten
340 gram bruine suiker
snuf zout 
1 theelepel vanille extract
2 eieren, losgeroerd
280 gram bloem
1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
1 theelepel bakpoeder
240 gram witte chocolade, in klein brokjes
4 eetlepels gedroogde cranberry's

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante taartvorm van 23 cm licht in met boter en bkleed met bakpapier. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en klop suiker en zout erdoor. (Goed kloppen maakt het mengsel iets lichter en luchtiger) Voeg het vanille extract toe en klop weer. Haal van het vuur. Doe de eieren bij het botermengsel en roer goed. Zeef bloem, dubbelkoolzure soda en bakpoeder in een groet kom en klop er geleidelijk het ei-botermengsel door. Het is belangrijk dit beetje bij beetje te doen, anders krijg je klontjes. Laat het beslag iets afkoelen, spatel er dan de stukjes chocolade en de cranberry's erdoor. Schep het beslag in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig. Zet 35-40 minuten in de oven tot het aan de randen stevig voelt en in het midden nog een beetje zacht. Laat minstens 10 minuten afkoelen op een rooster en snijd het voor het opdienen in vierkante stukken. Eenmaal afgekoeld kun je ze luchtdicht verpakt ongeveer een week bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten