woensdag 12 juni 2013

Gemarineerde kip op Chinese wijze


Grappig, hij zag er net zo uit als op het plaatje van de Allerhande. Ik ben er wel even druk mee geweest. Om de 10 minuten even met een kwast wat marinade over de kip strijken. Ik was bang dat hij droog zou worden. Helaas werd hij dat ook. Ondanks de bak water en het vele marineren. Het velletje was wel erg lekker, krokant en vol smaak.

Ingredienten
Hele kip 
50 ml water
4 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels droge sherry
2 eetlepels azijn
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Breng een grote pan aan de kook en dompel de kip 3 minuten in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog. Maak een marinade van de ingrediƫnten. Bestrijk de kip ermee en laat 3 uur onafgedekt op een koele droge plek marineren. Bewaar de marinade. Verwarm de oven voor op 240 graden. Bestrijk de kip nogmaals met de marinade en met olie. Leg de kip met de borst naar boven op een rooster. Vul een braadslee met heet water en zet die op een rooster onderin de oven. Zet het rooster met de kip op de braadslee. Rooster de kip 15 minuten. Keer de kip en zet de oven op 175 graden. Rooster in ca. 1 uur gaar en knapperig. Neem de kip uit de oven en dek af en laat 15 minuten rusten voor het aansnijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten