Ingredienten
(voor 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel gedroogde oregano
1 blik tomatenstukjes
100 gram zwarte olijven, grofgehakt
400 gram penne rigate
200 gram mozzarella, in blokjes
flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en oregano een halve minuut. Voeg de tomaten en olijven toe, breng aan de kook en laat de saus een kwartier rustig pruttelen. Kook intussen de pasta op het randje van beetgaar (hij gaart nog verder in de oven). Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de tomatensaus op smaak met zout en versgemalen peper en meng deze, samen met een scheut pastakookwater, door de gare pasta. Vet een lage ovenschaal in met olijfolie en spreid een derde van de pasta uit de over de bodem. Bestrooi met de helft van de mozzarella. Maak zo nog twee lagen, waarbij je er een bestrooit met de rest van de mozzarella en de bovenste met Parmzaanse kaas. Bak de pasta ongeveer een half uur in de oven, tot de kaas is gesmolten. Laat het gerecht voor het serveren nog 5 tot 10 minuten rusten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten