woensdag 3 juli 2013

Tartaar van zalmforel met garnituur van Alain Ducasse

Een heerlijk fris recept uit het boek van Alain Ducasse. Het meest verrassende van het recept was de tomaten, augurken met dragon salade. Ook de balsamicoazijn gaf een heerlijke smaak aan dit voorgerecht. Deze maak ik zeker nog wel een keer.

Ingredienten
1 zalmforel van 450 gram
2 tomaten
6-8 kleine augurkjes
4 lente-uitje
een kwart bosje dragon
fleur de sel
Piment d' Espelette
1 scheutje olijfolie
Balsamicoazijn

Bereiding
Verwijder het vel en de graten van de zalmforel. Snijd het visvlees in blokjes van circa 5 mm. Doe ze in een schaal en zet hem afgedekt met plasicfolie in de koelkast. Ontvel 2 tomaten en snijd ze in vieren. Druk de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Snijd de augurken in dunne plakjes. Maak de lente- uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pluk de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn. Vermeng dit alls in een kom en zet koud weg. Maak de tartaar van zalmforel aan met fleur de sel, piment d'Espelette en een scheutje olijfolie en verdeel over de borden. Druppel er wat balsamicoazijn voer. Verdeel het tomentgarnituur rondom en dien de tartaar goed koud op.

1 opmerking: