maandag 4 november 2013

Chili Con Carne van Jamie Oliver

Herfststorm, regen, vroeger donker, tijd voor deze zalige chili con carne Jamie. Ook geschikt om een dag van tevoren te maken. De smaken zijn zelfs beter de tweede dag. Je hoeft het alleen maar even op te warmen. Je kunt het ook in porties in boterhamzakjes doen, dichtknopen en in de vriezer. Gewoon even in een pannetje water 15 minuten koken en je hebt een heerlijk gezond maaltje.

Ingredienten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
olijfolie
2 afgestreken theelepels chilipoeder
1 verse rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
zout en peper 
455 gram rundergehakt
200 gram zongedroogde tomaten, in olie
2 blikken tomaten
1/2 kaneelstokje
800 gram kidneybonen, uitgelekt

Bereiding
Maal de uien en de knoflook fijn in een keukenmachine en bak ze in een beetje olijfolie zacht. Voeg het chilipeper, de verse peper, komijn en een beetje peper en zout toe. Doe vervogens het gehakt erbij en laat het al roeren bruinbakken. Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot, zodat zich een mooie pasta vormt. Doe dit dan samen met de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees. Voeg al dat nodig is peper en zout toe. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Op een laag pitje kan je het nu 1 1/2 uur laten sudderen. Doe er 30 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen bij.

1 opmerking:

  1. Zo'n chiligerecht gaat er altijd wel in. Deze variant met gedroogde tomaten kende ik niet, maar zeker de moeite waard om te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen