dinsdag 3 september 2013

Cafe chilli beef tacos van Ainsley Hariott

Vandaag gegeten als lunch en in 1 weekend, 2 keer gemaakt, dit moet lekker zijn. Dat is het. De koffie geeft een geweldige smaak aan dit simpele recept. Dat moet je gewoon een keer maken. 

Ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
2 rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
500 gram rundergehakt
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
400 gram kitneybonen
150 ml sterke koffie
400 gram gehakte tomaten 
zout en peper
Sla
6 tacoschelpen
zure room 

Bereiding
Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en peper 3-4 minuten totdat alles zacht is. Voeg het gehakt en de vijfkruidenpoeder toe en bak nog 3-4 minuten tot het vlees bruin is. Voeg de bonen, tomaten en de koffie toe en breng aan de kook. Laat sudderen gedurende 20 minuten tot het mengsel dik en vrij donker is. Breng op smaak met peper en zout. Vul de taco schelpen met  sla, vervolgens het gehaktmengsel en een lepel zure room. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten