woensdag 25 september 2013

Gebakken zeeduivel van Jamie Oliver

Alsof je uren in de keuken hebt gestaan om dit heerlijks te serveren. Zeeduivel heb ik vervangen door kabeljauwfilet. Het enige waar je goed op moet letten is je oventijd. Te lang in de oven betekent een hele droge vis. Maar als je daarop let is dit een heerlijk recept waar je de show mee steelt. 

Ingrediƫnten
1 klein potje zongedroogde tomaten in olie
2 flinke handenvol verse basilicum
olijfolie
16-20 plakjes parmaham
4 zeeduivelstaartfilets van elk 200 gram, schoongemaakt
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de zongedroogde tomaten met de helft van de olie uit het potje en al je basilicum in een keukenmachine tot een gladde massa. Tijdens het malen voeg je de rest van de olie uit het potje toe tot je een mooie smeerbare pasta hebt. Je hebt 4 stukjes vetvrij papier nodig. Smeer de vellen in met olijfolie en leg op elk ervan 4 pakjes parmaham dicht tegen elkaar aan. Verdeel de pasta in vieren en verdeel die gelijkelijk over de plakjes ham. Leg dan de zeeduivel aan een kant, strooi er peper en zout op, en rol de vis met behulp van het vetvrije papier in de plakjes ham. Verwijder het papier  leg de rollen voorzichtig op de ingevette bakplaat of schaal en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de vis in plakjes.  

1 opmerking:

  1. Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Had ik dat maar op het menu vandaag...of beter gezegd: maakte iemand dat maar voor me klaar terwijl ik lekker even verder luier;)

    BeantwoordenVerwijderen