woensdag 20 november 2013

Bramen-macarponetaart uit Rudolphs Bakery

24kitchen, heerlijk die online filmpjes met instructies. Deze komt uit Rudolphs Bakery. Zag er niet moeilijk uit en eigenlijk heel verrassend met een bodem met chocolade. De mascarponevulling was mij iets te simpel, maar daar kan je natuurlijk altijd zelf iets anders voor in de plaats maken. Ik maak dan wel iets zoets want mijn bramen waren redelijk zuur. 

Ingrediƫnten
Bodem
100 gram witte chocolade
85 gram zachte boter
1 mespuntje zout
2 eieren
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
250 gram rietsuiker
Mascarponevulling met bramen
350 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
3 bakjes bramen
2 eetlepels poedersuiker om te bestrooien

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in met boter. Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer de boter ne het zout erdoor. Klop de eieren los met de helft van de suiker en meng het chocolademengsel erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder. Roer de rest van de suiker door het beslag en meng het bloemmengsel erdoor. Schep het beslag in de ingevette vorm. Bak de bodem in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen. Voor de vulling, meng de mascarpone met de poedersuiker en verdeel over de bodem. Druk de bramen in de mascarpone en bestrooi valk voor het serveren met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten